TIILIKATON PINNOITUS


PYYDÄ TARJOUS


TIILIKATON PINNOITUS


Tiilikaton elinikä on jopa 60 vuotta, jos siitä pidetään hyvää huolta. Liian usein katon huoltaminen ja silmämääräinen tarkkailu kuitenkin unohtuu ja kun sammal saa kasvaa katolla vuosia, alkaa se kuluttamaan tiilen pinnoitetta ja heikentää itse tiilen ominaisuuksia.


Uudemmatkin katot (vain jopa muutaman vuoden vanhat) kärsivät sammaleen aiheuttamasta tuhosta. Pahimmillaan tilanne voi olla, että kun sammaleen irroittaa katosta, niin sen alta on jo pinnoite kulunut pois. Tehokkain tapa välttää sammaleen kertymistä katolle on puhdistaa ja huoltaa kattoa säännöllisin väliajoin. Näin sammal ei pääse kasvamaan katolle ja täten kuluttamaan tiilen pinnoitetta.


Kuluneisiin kattotiiliin imeytyy sateella vettä, joka syksyn/talven aikana jäätyy, rapauttaa, ja heikentää tiiltä.


Pyydä tarjous tiilikaton pesusta ja pinnoituksesta!

"Tehokkain tapa välttää sammaleen kertymistä katolle on puhdistaa ja huoltaa kattoa säännöllisin väliajoin."

TIILIKATON PESU JA PINNOITUS


1. Tarvittavat suojaustyöt.

  • Kun tiilikattoa pestään, niin siitä yleensä aiheutuu jonkin verran sotkua, siksi tapauskohtaisesti joudutaan suojaamaan mm. kukkapenkkejä, ikkunoita, seiniä.


2. Korkeapainepesu.

  • Tiilikatto pestään korkeapainepesurilla turbo suutinta käyttäen, jolla saadaan roskat, jäkälät ja sammaleet poistettua. samalla tyhjennetään vesikouruista katolta tullut sammal pois.


3. Sammaleenpoistoaine.

  • Katolle levitetään sammaleenpoistoaine.


4. Tiilen reunojen ja päätyjen maalaus käsin.

  • Katon ulkoreunat ja päätytiilet/päätypellit maalataan käsin, jotta vältytään mahdollisilta korkeapaineruiskun aiheuttamilta roiskeilta seiniin ja ikkunoihin.


5. Katon pinnoitus.

  • Katto pinnoitetaan 2 kertaan korkeapaine ruiskulla. ensimmäinen kerros maalataan 10-20% vedellä ohennetulla pinnoitteella ja toinen ohentamattomalla.


6. Loppusiivous.

  • Lopuksi kerätään suojaus tarvikkeet pois ja haravoidaan piha puhtaaksi sammaleesta.
Share
Ota yhteyttä!