TIILIKATON PINNOITUS


PYYDÄ TARJOUS


TIILIKATON PINNOITUS


Tiilikaton elinikä on jopa 70 vuotta, jos siitä pidetään hyvää huolta. Liian usein tiilikaton huoltaminen ja silmämääräinen tarkkailu kuitenkin unohtuu ja kun sammal saa kasvaa tiilikatolla vuosia, alkaa se kuluttamaan tiilen pinnoitetta ja heikentää itse tiilen ominaisuuksia.


Uudemmatkin tiilikatot (vain jopa muutaman vuoden vanhat) kärsivät sammaleen aiheuttamasta tuhosta. Pahimmillaan tilanne voi olla, että kun sammaleen irroittaa katosta, niin sen alta on jo pinnoite kulunut pois. Tehokkain tapa välttää sammaleen kertymistä tiilikatolle on puhdistaa ja huoltaa kattoa säännöllisin väliajoin. Näin sammal ei pääse kasvamaan katolle ja täten kuluttamaan tiilen pinnoitetta.


Kuluneisiin kattotiiliin imeytyy sateella vettä, joka syksyn/talven aikana jäätyy, rapauttaa, ja heikentää tiiltä.


Kun Tiilikatto pinnoitetaan uudelleen oikein, katto pysyy taas terveenä jopa 20 vuotta ennenkuin, katto tarvitsee taas pinnoittaa uudelleen. 


Pyydä tarjous tiilikaton pesusta ja pinnoituksesta!

"Tehokkain tapa välttää sammaleen kertymistä katolle on puhdistaa ja huoltaa kattoa säännöllisin väliajoin."

TIILIKATON PESUN JA PINNOITUKSEN TYÖVAIHEET


1. Tarvittavat suojaustyöt. Kun tiilikattoa pestään, niin siitä yleensä aiheutuu jonkin verran sotkua, siksi tapauskohtaisesti joudutaan suojaamaan mm. kukkapenkkejä, ikkunoita, seiniä.


2. KorkeapainepesuTiilikatto pestään korkeapainepesurilla turbo suutinta käyttäen, jolla saadaan roskat, jäkälät ja sammaleet poistettua. samalla tyhjennetään vesikouruista katolta tullut sammal pois.


3. Sammaleenpoistoaine. Tiilikatolle levitetään sammaleenpoistoaine.


4. Tiilikaton reunojen ja päätyjen maalaus käsin. Katon ulkoreunat ja päätytiilet/päätypellit maalataan käsin, jotta vältytään mahdollisilta korkeapaineruiskun aiheuttamilta roiskeilta seiniin ja ikkunoihin.


5. Tiilikaton pinnoitus. Katto pinnoitetaan 2 kertaan korkeapaine ruiskulla. ensimmäinen kerros maalataan 10-20% vedellä ohennetulla pinnoitteella ja toinen ohentamattomalla.


6. Loppusiivous. Lopuksi kerätään suojaus tarvikkeet pois ja haravoidaan piha puhtaaksi sammaleesta.

KATON MAALAUKSEN HINTA


Katon kunnostuksen hinta riippuu monesta asiasta, siihen vaikuttavat mm. seuraavat. 


  • Katon koko.
  • Katon jyrkkyys.
  • Kuinka monessa eri tasossa katto on.
  • Peltikatolla ruosteen määrä.
  • Tiilikatolla se, kuinka paljon on jo kasvanut sammalta katolle.
  • Kuinka paljon on suojattavaa, johon ei saa päästä maalia tai pesuvettä.


Oleellisesti hintaan vaikuttaa eniten katon koko ja jyrkkyys. 


Hinnat ovat usein 14-25€/m2

_________


Tiilikattojen puhdistukset ilman painepesuria 3-5€/m2


Täältä voit lukea hinnoista lisää


lue lisää

ASIAKKAAT KERTOVAT


Kimmo, Hyvinkää

_________


"Turhaan tuli lykättyä katon putsausta ja maalausta kun ei tiedetty että näin asiallinen yrittäjä alalta löytyy! Töiden sisältö ja hinta sovittiin etukäteen kirjallisesti paikan päällä asianmukaisesti. Säillehän ei näissä hommissa mitään voi, mutta heti kun keli oli kohdallaan niin alkoi tapahtua vauhdikkaasti. Pesut, sammalenpoistoaineet, huonojen tiilien vaihto, maalaus kahteen kertaan, kattosillan vaihto, kaikki hoitui mallikkaasti. Maalari jaksoi nähdä vaivaa ja olla huolellinen yksityiskohdissakin. Maalausjälki hyvää eikä mitään ylimääräisiä roiskeita tai tahroja missään. Muutenkin työn jäljet kuten katon sammaleet sun muut roskat siivottiin joka työvaiheen jälkeen hyvin pois, siitäkin lisäplussaa. Suosittelen!"

Share the page on social media
Share
Ota yhteyttä!